Είναι γνωστό ότι η ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να εκτελεί σωματικές δραστηριότητες και ασκήσεις αντοχής, μειώνεται με την ηλικία. Παρόλο που η γήρανση συχνά συνδέεται με τη μείωση της ισχύος σε όλα τα μεγάλα συστήματα του σώματος (για παράδειγμα, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό), μια σημαντική συμβολή στην ατομική αδυναμία σε σχέση με την κόπωση και μείωση της σωματικής δραστηριότητας, μπορεί σίγουρα να προέρχεται απο αλλαγές στο μυϊκό σύστημα.

Η ηλικία προκαλεί δομικές και λειτουργικές αλλαγές στο σκελετικό μυ [1]. Μια κοινή διαρθρωτική αλλαγή είναι η απώλεια της μυϊκής μάζας, που συνήθως σχετίζεται με τη μείωση τόσο του αριθμού όσο και του όγκου των μυϊκών ινών. Η γήρανση οδηγεί επίσης σε μια σταδιακή απώλεια της μυϊκής λειτουργίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, γενικά την χαλάρωση των μηχανικών ιδιοτήτων των γηρασμένων σκελετικών μυών, όσο και την ικανότητα αυτών να παράγουν ισχύ.

1      Kirkendall, DT et al., Am J Sports Med, 1998. 26(4): p. . Kirkendall, DT et al, Am J Sports Med, 1998 26 (4):. Σ.. 598-602. 598-602.

activeΗ γήρανση των μυών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current day month ye@r *